Actief en zichtbaar afval scheiden met de elektrische fiets!

van totaal € 6.700 (0%)
Nog te gaan

 

Actief afval scheiden, dát willen we graag!

 

Onze clienten willen we zo'n gezond mogelijk leven geven en wat beter dan in de buitenlucht duurzaam omgaan met onze wereld?!

Wij zijn de Kopergroep van de dagbesteding de Kameleon in Zwammerdam en wij halen wekelijks gescheiden afval op bij woningen op het landgoed. Graag zouden we dat nog meer en beter doen, maar het is echt wel veel!

Om die reden hebben we jullie hulp nodig!

- Met een bolderkar kunnen we veel beter (en meer) gescheiden afval  ophalen.

- Om dat gescheiden afval naar een verwerkingsstation te brengen (ruim 4km verderop), willen we een duofiets met trapondersteuning gebruiken. Gewoon fietsen is namelijk nog best lastig als je (zoals onze cliënten) niet alles goed kunt bewegen en moeilijk kan communiceren, dus wat ondersteuning kunnen we zeker gebruiken.

- Om dat allemaal veilig en herkenbaar te kunnen doen, hebben we werkkleding en veiligheidshesjes nodig.

- En omdat we willen voldoen aan de regels, hebben we speciale verzamelbakken nodig om dit afval in te verzamelen.

Met jullie hulp gaan wij deze droom verwezenlijken! Het is natuurlijk goed voor het milieu, maar de beweging en frisse lucht is ook ontzettend goed voor onze cliënten.

Helpen jullie mee? En kijken jullie naar ons uit?

Informatie over de locatie

In Zwammerdam bevindt zich landgoed Hooge Burch, waar clienten wonen, werken en leven. De Kameleon is een dagbestedingslocatie voor volwassen cliënten met een laag ontwikkelingsniveau. De Kameleon heeft prachtige belevingsruimtes, zoals een zand- en waterkamer, een wellnessroom, een snoezelkamer en een binnentuin. Het doel is vooral dat de cliënten het naar hun zin hebben en dat cliënten nieuwe dingen kunnen leren of oefenen om wat ze al kunnen te blijven doen.

Kijk op de website van Ipse de Bruggen voor meer informatie over de locaties.

 

Duurzaamheid Ipse de Bruggen

duurzaamheid@ipsedebruggen.nl