Een bolderkar voor de Zapgroep om zwerfafval te verzamelen!

van totaal € 284 (99%)

 

Zwerfafval, daar willen we vanaf!

 

En precies om die reden hebben we de Zapgroep bij dagbestedingslocatie Willem Felsoord in Delft. Iedere dinsdag gaat deze groep cliënten zwerfafval-prikken (zap) in het Delftse Hout. De clienten van deze Zapgroep vinden afval als blikjes, flesjes, papiertjes en andere rommel en ruimen dit allemaal op.

Op dit moment gaat alles nog bij elkaar in restafvalzakken die de clienten zelf dragen, maar het is natuurlijk nog veel mooier als het afval direct gescheiden kan worden! En dan ook nog eens op een fijnere en gezondere manier kan worden vervoerd. Daarvoor willen we graag een bolderkar aanschaffen met verschillende sorteerbakken voor plastic/blik, papier en restafval.

Het zwerfafval dat we verzamelen kunnen we inleveren bij de Papaver, een natuurcentrum dat tegen over onze dagbestedingslocatie Willem Felsoord zit. Zij kunnen veel van onze gevonden materialen hergebruiken.

Win-win dus.. doe mee!

 

Informatie over de locatie

In Willem Felsoord maken clienten in hun eigen tempo mooie producten of doen ze mee aan activiteiten. Het belangrijkste is dat zij van de dagbesteding genieten. De sfeer is warm en veilig, en clienten doen vanuit een vaste groep activiteiten die bij ze passen. Ze krijgen daar alle zorg en begeleiding die zij nodig hebben.

Kijk op de website van Ipse de Bruggen voor meer informatie over de locaties.

 

Afdeling Duurzaamheid Ipse de Bruggen

duurzaamheid@ipsedebruggen.nl